Bond-Gadgets

Elke James Bond-fan weet dat de gadgets het beste onderdeel van elke Bond-film zijn. In de geest van Bond hebben wij de beste gadgets voor je verzamelt die je daadwerkelijk kunt kopen. Laat je innerlijke 007 naar buiten komen en wordt Bond... James Bond.

Onderwaterauto

Okee, je voeten worden wel nat, maar deze auto lijkt het meest op Bond's beruchte onderzeeboot Lotus Esprit uit "The Spy Who Loved Me". De Zwitserse autofabrikant Rinspeed ontwierp deze sQuba, die 10 meter diep kan duiken, een zuurstofsysteem aan boord heeft en een snelheid kan bereiken van 80 km/uur. Het sQuba prototype kost €1,3 miljoen, maar het voordeel is wel dat je nooit meer op de pont hoeft te wachten.

 

Jetpack

Voor €132.000 kun je net zoals James Bond in "Thunderball" met deze jetpack ontsnappen van schietpartijen, of gewoon een bezoekje brengen aan de supermarkt. Met een exemplaar van Martin Aircrafts kun je 30 minuten lang met 74 km/uur vliegen.

 

 

 

Smart watch

Deze Bond-fictie is daadwerkelijk waarheid geworden. En hoewel de smart watches die vandaag de dag te koop zijn niet net zoals in James Bond kunnen exploderen of kogels kunnen tegen houden, kun je er wel mee bellen, tekenen en je sportprestaties bijhouden.

 

 

 

Gyroplane

Die-hard Bond-fans zullen zich de klassieke Bond-gadget Little Nellie herinneren waar 007 mee weg vloog in "You Only Live Twice". De Gyroplane is een kruising tussen een vliegtuig en een helikopter, en kost op dit moment €880.000.

 

 

 

Multi-touch tafelcomputer

In "Quantum of Solace" zagen we hoe 007 de saaie oude computers verving voor een interactieve tafelcomputer, waarmee je bestanden en foto's kunt verplaatsen met je vingertoppen. Het goede nieuws is dat deze technologie al bestaat, zoals de Microsoft Samsung PixelSense POA.

 

 

GPS volgsysteem

In 1964 hielp een navigatiesysteem 007 om Goldfinger’s Rolls-Royce te tracken naar Zwitserland. Vandaag de dag kun je kleine tracking-apparatuur in elke elektronicawinkel kopen of een app installeren op je telefoon om je verloren sleutels of huisdier terug te vinden.

 

 

 

Boekkluis

De slechteriken hebben ook altijd coole gadgets. In "From Russia With Love" verbergt de Sovjet huurmoordenaar Red Grant zijn wapens in een exemplaar van "War and Peace". Neem hier een voorbeeld aan en verberg je kostbare spullen ook in een holle boekkluis die je voor €9 kunt kopen.

 

 

 

Vingerafdruk-scanner

Vandaag de dag kan iedereen met een iPhone gebruik maken van deze techniek, maar in "Diamonds are Forever" was het nog een bijzonder stukje spionagetechniek.

 

 

 

 

Q’s robothond

De schattige Snooper, die was uitgerust met een videocamera in de ogen en een uitschuifbare nek, maakte zijn debuut in "A View To A Kill". Gelukkig hoef jij niet naar Q voor deze robot, maar kun je 'm gewoon zelf kopen voor €70. In speelgoedwinkels kun je ze in verschillende groottes kopen. De hond kan blaffen, spelen en meerdere talen begrijpen.

 

Stemvervormer

In "Diamonds Are Forever" is Bond zijn tegenstanders te slim af door met een cassettespeler zijn stemgeluid te vervormen. Je hebt al de basissoftware voor €9, maar voor €440 heb je een professioneel pakket.

 

 

 

 

Een onverwoestbare auto

Als je net als Bond altijd de snelste op de weg bent, dan is deze auto echt iets voor jou! Je betaalt €127.000 voor deze elektrische auto van Tesla, maar dan heb je ook een auto die biologische wapens kan weerstaan dankzij de luchtfilters die krachtige chemische stoffen kunnen verdrijven.

 

 

Vlamloze USB-aansteker

Deze vlamloze USB-aansteker is perfect voor als je de sigaar van je vijand wilt aansteken. Met deze gadget kun je sigaretten aansteken zonder een vlam of vloeistof. De USB-aansteker laadt zichzelf op via je computer.

 

 

 

 

Rebreather

In zowel "Thunderball" als "Die Another Day" is de 'rebreather' een belangrijke tool in Bond's arsenaal. De Zuid-Koreaanse ontwerper Jeabyun Yeon ontwikkelde nu iets soortgelijks, de Triton. De Triton heeft een masker als een kieuw van een vis, dat zuurstof uit het water haalt zodat je kunt blijven ademen als je onder water terecht komt. De prijs is nog niet bepaald, maar die zal niet gering zijn.

 

Röntgenbril

Met deze bril kun je niet door de jurken van vrouwen heen kijken zoals in "The World Is Not Enough", maar BMW heeft wel een röntgenbril ontwikkeld waarmee je door je MINI Cooper kunt kijken dankzij de ingebouwde camera's en sensors. De bril heeft ook Wi-fi, Bluetooth en GPS, en kan je helpen een vrije parkeetplaats te vinden met genoeg ruimte, en je zelfs helpen parkeren. De bril is nog steeds in ontwikkeling, maar hopelijk kunnen we er snel een aanschaffen.

 

Minox Camera

Deze onopvallende camera kwam Bond in 1969 goed van pas in "On Her Majesty’s Secret Service". Vandaag de dag is de camera meer een mode-tem dan spionagemateriaal. Je kunt op eBay al een vintage Minox kopen voor zo'n €44.

Gepolariseerde zonnebrillen/Google Glass

Gepolariseerde zonnebrillen klinken dan misschien niet zo vernieuwend, in "A View To A Kill" (1985) kon onze favoriete spion hier wel mee door getinte ramen kijken - toentertijd geen vanzelfsprekende mogelijkheid. Vandaag de dag zou Google Glass Bond's beste vriend zijn. De €1300 kostende Google Glass 2 toont naar verwachting ook hologrammen.

 

Hovercraft

Bond vernietigde bijna een hele legerbasis met zijn hovercraft in "Die Another Day". Als je van snelheid houdt dan zal deze Spycatcher Extreme je niet teleurstellen. De hovercraft kan met 72 km/uur probleemloos over land, water, zand, ijs of sneeuw, en kost zo'n €35.000.

 

 

 

Bluetooth handschoenen

Je hoeft niet langer de beltoets in te drukken op je telefoon, want met deze €60 kostende Bluetooth handschoenen van hi-Call kun je bellen door een bepaalde beweging te maken met je handen.

Aston Martin

Het luxe automerk Aston Martin heeft de BD10 ontwikkeld, de enige auto die speciaal voor Bond werd gebouwd. In 4,7 seconden gaat de auto van 0 tot 97 km/uur, en de maximale snelheid is 306 km/uur! De auto is zeer exclusief - er werden er slechts tien van gemaakt. 

 

 

 

Omgedraaid kijkgaatje

Wil je zien wat er aan de andere kant van de deur gebeurt? Met deze gadget kun je vanaf buiten een kamer in kijken. Het dingetje is klein, licht en makkelijk te gebruiken, en kost slechts €37.

 

 

 

 

Spionagepen

Bij een echte detective hoort een camera-pen. Met de kleine, onmogelijk te traceren camera kun je twee uur lang foto's en video's maken. Prijzen beginnen bij slechts €26. Zie jij het verschil tussen een gewone pen en een spionagepen? De spionagepen is de pen links.

Ringcamera

Hoewel deze ringcamera, die ontworpen werd door Hyeonsik Studio & Jeon Yengwon, niet zo stijlvol en discreet is als de ring die Bond droeg in "A View To A Kill", doet deze nog steeds goed zijn werk.

 

 

 

Digitale vertaalpen

Bond gebruikte zelf nooit een vertaalpen, maar dat had hij vast wel gedaan als iemand bij MI6 eraan had gedacht. Het lijkt op een gewone pen, maar als je de pen over woorden strijkt dan registreert het de woorden op je computer en vertaalt de woorden in verschillende talen. Voor €90 heb je er al een.

Laserhorloge

Bond-films zitten altijd bomvol dodelijke lasers, dus we moesten dit indrukwekkende horloge aan ons lijstje toevoegen, ook al is het horloge momenteel nog niet te koop. Het laserhorloge van Patrick Priebe bevat een blauwe laser die je tien minuten per keer aan kunt zetten.

Oog-scannende smartphone

Je hoeft nooit meer je wachtwoord te onthouden als je deze nieuwe smartphone van Fujitsu hebt. Door de infrarood LED en een speciale camera kan het unieke irispatroon van een persoon worden gescand, waarmee de telefoon unlockt. Wij denken dat Bond dit wel een leuke gadget had gevonden!

 

 

Bron: https://www.lovemoney.com/

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb